2014.04.19.
01:49

Írta: Flicka

Furcsaságok

Köszi Bence a cikket, itt a reptéri váróban ülve pont van időm erre reagálni. Az esetleges értelmetlenséget kéretik elnézni, csak két órát aludtam. Utólag belegondolva halvány lila gőzöm sincs, hogy a kétóránként járó repülőre miért kellett nekem a legkorábbira foglalni. Na mindegy, így alakult. 3 óra múlva már San Franciscóban leszek.

Na szóval, innen (http://9gag.com/gag/apqjbK8) idéznék. A 20 legfurcsább dolog az amerikaiakról, amiről ők nem hiszik, hogy furcsák. :-) 

1. Adagok: gyorséttermekben én mindig mindenhol a legkisebbet kérem, az az otthoni normál. Viszont tény, hogy van közepes és nagy is. A fagyiról már írtam, hogy hatalmas és a boltban kapható bármik is. Egy darab/adag bármit csak kisebb boltokban lehet kapni. 

A minap már valami hazaira vágytam, így bementem az IKEÁ-ba ebédelni. :-) Ott határozottan pici volt a kajaadag. Viszont az üdítőspohár 3 decis, és bármennyiszer újratölthető.

2. Zászlók: nem tudatosodott ezelőtt, de valóban több zászló van, mint nálunk. Az intézményeken az amerikai és a kaliforniai, aztán bent is legalább ugyanez, és a parkokban... Mondjuk ez szerintem nem zavaró.

3. Az árak nettóban vannak megadva, az áfát a végösszeghez utólag adják hozzá a péztárnál. Ez mondjuk fura. Erre azt mondák, hogy ha a bruttó van kiírva, akkor nem realizálod, hogy neked ezért adót kell fizetned. Így meg észreveszed. Érdekes teória.

6. Határozottan nem. Mondjuk az én szemem alapvetően a bringás dolgokra van ráállva. :-) 

10. Vécéajtók: az elsőnél még azt hittem, hogy véletlen, de tényleg minden nyilvános helyen és intézményekben olyan a vécéajtó, hogy az ajtófélfa és maga az ajtó között mindkét oldalon van egy ujjnyi rés és teljesen be lehet látni.

13. Hogy szabálytalanul gyalogosan közlekedni bűncselekmény lenne? Eddig alapvetően igyekeztem szabályos közlekedni, kivétel ez alól, amikor elfogy a járda és az út közepén találom magam. Viszont sétáltam olyannal, aki mindig is itt élt, és nemegyszer átmentünk a soksávos út közepén. 

14. Édes kenyér: hamburgert, pirítóst ettem idáig, szerintem nem volt velük baj. Viszont a cukorka ízű hotdogot nagyon nem bírtam.

15. A mekiben egy dollárba kerül az üdítő, ehhez kapsz egy fél literes poharat, ami bármennyiszer újratölthető. Viszont - reflektálva az előzőre - aki ezekből az agyoncukrozott italokból meg tud inni többet, mint fél liter, annak csak gratulálni tudok. :-) Én valami citromos limonádét próbáltam, de kockacukrot szopogatni ahhoz képest semmiség. :-) Aztán kíváncsiságból engedtem még fél deci epres Fantát. Elég is volt. :D 

17. Tényleg nagyon sok víz van a vécében. Ezt én sem értem, minek. Főleg, hogy a vízhiány mindennapos téma. Mondjuk ami ennél is érdekesebb nekem, hogy nem felülről lefelé jön a víz öblítéskor, hanem alulról felfelé. :)

18. PIN-kód: én is meglepődtem, hogy nem kérik. (Mondjuk azon méginkább, hogy direkt felhívtam a bankot, hogy tudom-e majd itt használni a kártyámat. Mindent engedélyeztem, aztán mégse.)

+1 Folyamatosan mennek a helikopterek.

+2 Rengeteg biciklis (és lovas) rendőr egy olyan helyen, ahol ember nem száll ki a kocsijából. 

+3 A gördeszka egy közlekedési eszköz.

+4 Mindenkinek van fegyvere.

Még tudék egy párat. :-) 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tulazoceanon.blog.hu/api/trackback/id/tr666051791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kamaszi 2014.04.19. 07:56:25

Másnak pedig a Túró Rudi a furcsa, emlékezz csak a németekre.
Közlekedni kell, tehát a helikopter egy gyors eszköz erre.
Neked a mosolyod a fegyvered. :)
süti beállítások módosítása