2014.04.17.
16:09

Írta: Flicka

UCLA

Ugorjunk a tegnapelőttre. :) Ánya az egyetemen volt délelőtt, így abban maradtunk, hogy reggel elindulunk együtt, én szétnézek az egyetemen, míg ő tanul/tanít, aztán megyünk tovább. 

Kissé szkeptikus voltam, hogy hogyan fogok eltölteni a kampuszon három órát, de a végére kiderült, hogy ez idő az északi területek felfedezésére éppen csak elég volt. Úgy éreztem, hogy kissé visszatértem Európába. Az épületeket olasz templomokról mintázták, a terület parkosítva volt, az autókat a dohányzással egyetemben kitiltották. A kedvencem a botanikus kert volt, ahol a kapu mellett rögtön egy kis mókus fogadott. Csak később vettem észre a "Ne játssz a mókusokkal!" táblát. :)

Számomra egy furcsaság volt, mégpedig a diákok öltözködése. Mintha a picsagatya, papucs kombó a kötelező előírás lenne. Ányával egyetértettünk, hogy sem nálunk, sem Oroszországban nem mehetnél így be órára, dehát "itt szabadság van"-mondta.

 

Délben elkocsikáztunk a Griffith-parkba. Végre sütött a nap. Először úgy igazán, mióta itt vagyok. (Sikerült is rákká égnem, ez más kérdés... Szerencsére ráadásul hátizsákkal, hosszú nadrágban, szóval elképesztően jól festek.)

Az obszervatórium aznap zárva volt, így csak a HOLLYWOOD feliratot csodáltuk meg odafentről. 

 

Ánya délután még tanított otthonról, így számomra volt még pár óra szabad program. A plázázás mellett döntnöttem. Az utóbbi hónapokban direkt nem vásároltam otthon semmit, most elkezdtem pótolni. Mondjuk csak visszafogottan, de fel kell újítani a kék-sárga kollekciót. :)

Az akciós cuccok érik meg a legjobban, így az otthoni second hand alatt vannak az árak sokszor. Amúgy csak az áfával kevesebb. A kaja (legalábbis a beülős helyek) határozottan drágábbnak tűnik, a bolti árak összehasonlítását pedig feladtam, mert a dupla átváltás (mértékegység és pénznem) elég fárasztó. 

 

Az időjárásról még alig írtam. :) A 10 és du. 5 közötti időszakot leszámítva igencsak hideg van. El kell dönteni, ha elindulok, hogy reggel és este akarok megfagyni vagy napközben megsülni. Lassan sikerül megtalálnom a középutat. Egyébként többen is megerősítettek, hogy szokatlan az időjárás és januárban sokkal melegebb volt. :)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tulazoceanon.blog.hu/api/trackback/id/tr876048492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apo17 2014.04.18. 18:40:45

Boldog Névnapot!
Isten éltessen, a nap süssön Rád!
Fotózz rendületlenül...
Puszi.
süti beállítások módosítása